Teplice zkoušejí projekt na třídění kuchyňského odpadu
Napsali o nás | 16.07.2021
Teplice zahájily pilotní projekt na třídění kuchyňského odpadu, který dosud končí v nádobách na bioodpad nebo ve směsném odpadu. Do takzvaného gastroodpadu patří vařené zbytky jídla nebo například prošlé sýry a uzeniny. Legislativa počítá s tím, že již od roku 2023 bude třídění kuchyňských odpadů povinné.

Vedení města zapojilo do projektu 350 domácností v sedmi panelových domech čtyř bytových družstev v různých částech města. „Každá domácnost byla vybavena speciálními košíky a stem kusů sáčků, které při běžném používání stačí na celý rok,“ řekla Právu vedoucí odboru životního prostředí teplického magistrátu Dagmar Teuschelová.
Město zapojilo do projektu také firmu JRK, která ve sběrném dvoře roztřídila odpadky z popelnic a nyní vyhodnocuje, kolik gastroodpadu se v nich nacházelo. Magistrát se ve výsledku dozví, kolik kuchyňského odpadu bude potřeba vytřídit.
Zprávy, které se věnují partnerství JRK a Teplicím, najdete zde:
-
TV Prima (reportáž v hlavních zprávách v čase 26:40)
-
Právo
-
Český rozhlas
- Statutární město Teplice
https://teplice.cz/trideni-kuchynskeho-odpadu-v-teplicich-jako-priklad-dobre-praxe/d-33779
- eteplicko
- Ústecké novinky
Zůstaňte informovaní
o aktualitách ze světa odpadového hospodářství
- nejnovější informace z odpadové legislativy
- inspirativní příklady z regionů
- rady a tipy pro efektivní odpadové hospodářství